NBA Top Shot conduce explozia NFT, cu vânzări de 230 de milioane de dolariDapper Labs, creatorul Joc CryptoKitties, ajută Asociația Națională de Baschet, sau NBA, să devină un magnet pentru colecțiile digitale.

NBA Prime Shot, o piață pentru jetoanele nefungibile sau NFT-uri, a generat vânzări de peste 230 de milioane de dolari, potrivit Dapper Labs. NBA Prime Shot este construit pe blockchain-ul Flow al lui Dapper, permițând utilizatorilor să achiziționeze „pachete” care prezintă momente în joc. Cu pachetele aproape întotdeauna vândute, o piață secundară este singura modalitate prin care utilizatorii pot accesa anumite momente.

Latest, un punct culminant LeBron James vândut pentru 200.000 de dolari. Un reflector Zion Williamson s-a vândut cu aproximativ aceeași sumă.

NFT-urile, care există în întregime pe blockchain, revoluționează modelul tradițional de cărți de tranzacționare. În cazul NFT-urilor, valoarea unui anumit second este guvernat după aceleași legi ale cererii și ofertei, deși proprietatea este în întregime digitală. Blockchain elimină, de asemenea, riscul de daune, furt și fraudă.

Dapper Labs a apărut ca unul dintre liderii de pe piața NFT. Blockchain-ul său Circulation este încă în versiune beta, deși compania a lansat actualizări sugerând o lansare completă a mainnet-ului cândva în viitorul previzibil.

Piața NFT de patru ori ca dimensiune anul trecut, întrucât amintirile de artă și sport de pe blockchain au atras atenția generală. NBA Prime Shot este una dintre cele mai mari piețe, cu zeci de mii de dolari în vânzări raportate chiar în ultima oră, potrivit la datele Crypto Slam.

Dincolo de sport, NFT-urile încep să pătrundă în artele artistic. După cum a raportat current Cointelegraph, o companie pe nume Async Art conduce mișcarea de artă programabilă după ce a obținut peste 2 milioane de dolari în investiții semințe. Platforma Silicon Valley NFT a generat vânzări de peste 1 milion de dolari în primul său an de operațiuni.