Investitorul miliardar Bitcoin se întoarce de la oferta guvernatorului din CaliforniaDoar după 10 zile anunțând că va candida pentru guvernatorul statului California, susținătorul de mult timp al Bitcoin și investitorul miliardar Chamath Palihapitiya s-a retras de la idee într-un 2 februarie episod de Toate în Podcast.

Palihapitiya, care a început să investească în Bitcoin în 2012, a fost un critic vocal al actualului guvernator din California, Gavin Newsom, tweeting hashtag-ul „#RecallGavinNewsom” din 26 ianuarie. Tweetul a fost conectat la un website care spunea „Chamath for California Governor” și care conține o serie de promisiuni politice. Cu toate acestea, de atunci s-a gândit mai bine la plan.

„Să fim cu adevărat sinceri”, a spus el pe podcast, ca răspuns la o întrebare despre candidatura sa la funcția de guvernator, „nu sunt pregătit să fac nimic din asta”. În loc să se concentreze pe o carieră politică, el a spus că ar prefera să se concentreze pe direcția afacerii sale.

„Cred că merită să ne dăm seama care sunt legile privind conflictul de interese și ce trebuie să faceți dacă toate acestea ar avea loc. Nu pot lua o decizie credibilă fără toate acestea. ”

petiţie pentru a reaminti Newsom din cauza manipulării greșite a răspunsului statului la COVID-19 nu a strâns încă suficiente semnături pentru a pune în mișcare rechemarea. Lansat în iunie anul trecut, a atras 1,3 milioane de semnături, dar necesită încă 195.000 înainte de 17 martie. Indiferent de rezultat, site-ul web descrierea pozițiilor sale rămâne sus și continuă să-și folosească aparițiile Toate în pentru a discuta probleme politice.

„Guvernul ar trebui să facă lucrurile pe care trebuie să le facă pentru ca oamenii să aibă o linie de plecare uniformă”, a spus el, într-un exemplu tipic.

Una dintre temele celui mai latest episod podcast a fost „insiders vs. outsiders”, Palihapitiya pictând o think about a două clase de oameni: cei care pot spune orice și cei care sunt ascultați. Avertismentul care vine cu apartenența la această din urmă categorie, spune el, nu este capabil să critice alte persoane din inside.

În iulie 2019, Palihapitiya a proclamat Bitcoin drept „cea mai bună acoperire împotriva infrastructurii financiare tradiționale. ” În aprilie 2020, la câteva săptămâni după ce bursa a suferit cele mai grave pierderi din 2008, el și-a reiterat punctul de vedere, remarcând că Bitcoin ar putea fi văzut ca un „zbor spre siguranță”În cazul în care infrastructura care susține sistemele tradiționale începe să se prăbușească.

A raport publicat de Hindenburg Analysis pe 4 februarie susține că există o anchetă nedezvăluită în curs de către Departamentul Justiției cu privire la acțiunile lui Chamath în timp ce promovează Clover Well being, un furnizor de asigurări de sănătate tranzacționat public.